* 14 kaşık irmik, 14 kaşık şeker, 1.1/2 lt süt, 1 paket vanilya, 1/2 paket margarin veya tereyağ, 3kaşık kako.
* Vanilya ve kakao hariç bütün malzemeyi bir tencerede önce eritiyoruz. Sonra altını yakıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. İyice koyulaşınca vanilyayı katıp ıslattığımız kalıba dökküyoruz. Tabiki yarısını, diğer yarısınada kakaoyu ekleyerek onuda ilave ediyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 2 saat bekletip servis tabağına ters çeviriyoruz. En son olarakta üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz. Ben çikolarayı eritip krema sıkmayla sıktım. Çikolata ayrı bir lezzet verdi herkeze tavsiye ederim.
4 yorum:
tarıf???
fıdan
Ellerine sağlık Azizem..Sütlü ve irmikli tatlılar favorimdir hele bide üstüne çuku yağdımı tamamdır...Sevgiler
Yazdım ya Fidancım hadi oku ...
Teşekkürler canımcım.Evet çikoyu sevmeyen var mıdır acaba?
:) hımmm nefis görünüyor..
hem de hafif bir tatlı. ellerinize sağlık
Yorum Gönder