21 Ağustos 2007 Salı

EZME SALATA




Yazın çok yaptığım ve favorim olan bir salatadır.
Malzemeler:
*1 bostan patlıcan,
* 2 iri kırmızı biber,
*2 -3 çarliston biber,
*2 salatalık,
*2 domates,
*maydonoz,
*1 diş sarımsak,
*pul biber, zeytinyağ, tuz, sirke, arzuya göre soğan katılabilir. Ben eşimin midesi yüzünden kullanmadım.(limonda olabilir ben sirkeyi daha çok yakıştırıyorum)
Hzırlanışı: Patlıcan, kırmızı ve yeşil biberleri közlüyoruz. Kabuklarını güzelce temizleyip rondodan geçiriyoruz. Salatalıkları ve domateside sarmısakla birlikte rondadan geçiriyoruz. İnce kıyılmış maydonozuda ekleyip harmanlıyoruz. Tuzu, pul biberi, zeytinyağıve sirkesini ilave edip servis yapıyoruz. Üzerini ben yeşil zeytin dilimleriyle süsledim.

8 yorum:

NiNo dedi ki...

ezmeye bayilirim ellerinize saglik arabada harika olmus denicem sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba ezme salatan harika olmuş çok şık görünüyor.Ellerine sağlık

lezzetlilerim dedi ki...

Nihan'cım teşekkür ederim. Bu salata benim favorilerim arasındadır. Araba pastaya gelince son derece amatörce oldu.

Teşekkürler cafe gusto

Adsız dedi ki...

slm canım kusura bakma pc deki sorun yüzünden ancak cevap yazabiliyorum.lokantamızın linklerini sormuşsun.şablona eklemek için < a href:......>noktalı yerlere adresi yazıyorsun.yazına link vermek içinse kelimeyi mausla soldan sağa bastırıp taradıktan sonra yukardaki dünya resmine tıklayıp adres giriyorsun.tabi tüm bunlar blog için.blogspot hakkında bilgim yok.gerçi bloğunla pek ilgilenmediğini gördüm ve çok üzüldüm...listemdesin unutma..sevgiler..http://sevilcedeninciler.blogcu.com

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba,etkinlik konusunda bende çok bilgili değilim ama yaptığın salata ayın 15 inden sonra olduğu için sanırım bizim etkinliğe girebilir.Bunun için tarifini adını soyadını ve fotoğrafını bana mail atarsan bende bunu 15 Eylülden sonra sayfamda yayınlarım.Ama tek tarifle kalma ne kadar çok gönderirsen etkinlik o kadar güzel geçer.sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne güzel bir görüntü olmuş. Ellerine sağlık Azize.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Azizecim , Ezgi hanımın bendeki iletişim bilgileri ; EZGİ KALKINAN
ezgi@eymez.com
Tel : 0216 464 21 78
umarım ulşabilirsin...

Bu arada i sen her ne kadar amatörce desende , ilk deneme için bence araba pastan süper olmuş..Emeğine ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

mmmh,cok severim közlenmis sebzeli salatalari.sahane görünüyor,ellerine saglik.