1 Ağustos 2007 Çarşamba

ÇİKOLATALI AHUDUDULU PASTA


ARKADAŞLAR PASTA ÇALIŞMALARIMI HIZLANDIRIP HER SEFERİNDE DAHADA GÜZELLERİNİ YAPAYIM DERKEN BU GÜNKİ PASTAMDA AZ DAHA HÜSRANA UĞRUYORDUM. FOTOLARIM KÖTÜ OLDUĞU İÇİN PASTANIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİ ANLATMAK İSTİYORUM. İKİ KATLI BİR PASTA ALTI 20cm lik KALIPLA YAPTIM. ÜZERİ İSE KALP ŞEKLİNDE Kİ KALIBIM ODA 16cm ÜZERİNEDE ÇİKOLATA DÖKTÜM. (BENMARİ İLE ERİTTİĞİM) PASTAMIN HATLARINI BELİRGİNLEŞTİRMEK İÇİN. (FOTO KÖTÜ YA) İLK DEFA ROYAL ICING YAPTIM. TABİ BUNDADA SONUÇ HÜSRAN OLDU. KIVAMINI TUTTURAMADIM HERHALDE PASTAM SOĞUK OLDUĞU HALDE DAĞILMA YAPTI. BENDE KÜRDANIN UCU İLE EBRU DESENLERİ VERMEYE ÇALIŞTIM.
GELELİM PASTAMIN İÇİNE: PANDİSPANYASI HER ZAMAN Kİ YAPTIĞIMDAN. YALNIZ İKİ KEZ YAPTIM ÇÜNKÜ FIRINIM İKİSİNİ BİRDEN ALMADI.
KREMASIDA 5 KAŞIK UN, 3 KAŞIK NİŞASTA, 2/3 kg SÜT, VANİLYA, BİR BARDAK HAZIRLANMIŞ KREMŞANTİ, 2 YEMEK KAŞIĞI AHUDUDU JÖLESİ
KREMŞANTİYİ AHUDUDU JÖLESİ İLE HAZIRLAYIP BUZDOLABINDA BEKLETİYORUZ. DİĞER MALZEMELERLE KREMAYI HAZIRLAYIP SOĞUTUYORUZ. SOĞUMUŞ KEREMAYA KREMŞANTİMİZİ YEDİRİYORUZ. AHUDUDU TADI PASTALARDA GERÇEKTENDE ENFES OLUYOR.
DAHA SONRADA PANDİSPANYALARIMIZI İKİYE AYIRIP HER ZAMAN Kİ İŞLEMİ YAPIYORUZ. DİLEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLÜYORUZ.

1 yorum:

pervin dedi ki...

merhabalar bloğuma yapmış olduğunuz ziyaretinize teşekür ederim.sevgiler...tahtakaşık