26 Ağustos 2007 Pazar

BİR PANDİSPANYA DÖRT AYRI LEZZET

MUBAREK BERAAT GECEMİZ BİZLERE VE TÜM İSLAM ALEMİNE KUTLU OLSUN. HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞAALLAH!
ALLAH (cc) BU GECE İÇİN: GURUP VAKTİ DÜNYA SEMASINA TECELLİ EDERVE "İSTİĞFAR EDEN VAR MI Kİ, AFFEDEYİM.RIZIK İSTEYEN VAR MI Kİ, ONA RIZK VEREYİM. HASTALIĞA UĞRAMIŞ VAR MI Kİ, O NA AFİYET VEREYİM.VAR MI Kİ, VAR MI Kİ, VAR MI Kİ," DİYEREK SABAHA KADAR DEVAM EDER.





GEÇEN GÜNKÜ BARBİ PASTADAN ARTAN PANDİSPANYAMI BUZLUĞA ATTIĞIMI SÖYLEMİŞTİM. İŞTE O PANDİSPANYAYI DÖRDE BÖLDÜM. YAPTIĞIM KREMAYIDA ÜÇE BÖLDÜM VE AHUDUDU, KİVİ GRANÜLÜ VE KAKAO İLE TATLANDIRDIM. ÜÇE BÖLDÜĞÜM MİNİK PANDİSPANYALARIN ARALARINA RENK RENK SÜRDÜM. BİR TANESİNİN ÜZERİNE AYRICA BİR SOS HAZIRLADIM. TARİFİ:1BARDAK SÜT, BİR YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA VE 80gr BİTTER ÇİKOLATA. SÜT VE NİŞASTAYI EZİP PİŞİRİYORUZ. OCAĞIN ALTINI KAPATTIKTAN SONRA ÇİKOLATAMIZI RENDELEYİP SICAK KARIŞIMDA ERİMESİNİ SAĞLIYORUZ. PASTAMIZIN ÜZERİNE DİKKATLİCE SÜRÜYORUZ. EN ÜSTÜNE İSE BİRAZ KREMŞANTİ SIVAYIP EBRU ŞEKLİ VERİYORUZ.
KREMASI İSE: 4 YEMEK KAŞIĞI UN, 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA, 3 SU BARDAĞI SÜT, BİR PAKET VANİLYA, 1 BARDAK ÇIRPILMIŞ KREMŞANTİ, 1 TATLI KAŞIĞI AHUDUDU JÖLESİ, 1 TATLI KAŞIĞI KİVİ GRANÜLÜ, 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO.
KREMŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE KREMAYI PİŞİRİYORUZ VE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. ÜÇE BÖLDÜĞÜMÜZ KREMAYA ÜÇE BÖLDÜĞÜMÜZ 1 BARDAK KREM ŞANTİYİ EKLİYORUZ. BEN BİRİSİNE AHUDU, BİRİSİNE KİVİ GRANÜLÜ VE DİĞERİNE İSE KAKAO EKLEYEREK MİKSERLE ÇIRPTIM. SONRA PANDİPANYAMIN ARALARINA SÜRDÜM. ÜZERİNİ İSE ŞEKER HAMURU İLE SÜSLEDİM. YENİ ALDIĞIM MARZİPAN SETİMİDE İLK DEFA KULLANMIŞ OLDUM. NASIIIILLLLLLLL?





12 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Bu dörtlü pasta şöleni pek hoş olmuş :)) Ellerine sağlık
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Pastalarin harika olmus canim cok guzel gorunuyorlar, ellerine saglik.Cok kibar ve icacici olmuslar.
Sevgiler...
Nilgun ULKER

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım benim harikasın bayıldım çok şirin olmuşlar sen işi iyice ilerlettin pasta kalıplarını güle güle kullan canım nasıl sipariş alabiliyormusun hayırlı müşteriler ALLAH kolaylıklar versin kandilin mubarek olsun sevgiler

cennebazz dedi ki...

maşallahh maşallahh maşallahhh,ne diyim ben sana yaa.biz haftada bir pastayı zar zor yapabilirken bir günde dört pasta.inanılır gibi değil.bu ne aşk ne emek.hepside birbirinden güzel.barbie pastanın başına gelenler benimde ara sıra başıma gelmiyor değil.sanırım sıcaklar hamurları etkiliyor.onun için ben artık geceleri ve klimanın karşısında pasta yapıyorum.imkanınız varsa sizede öneririm.sessiz ve sakin bir ortamda çalışmak hem daha rahatlatıcı hemde keyifli oluyor.benim bi nevi terapim pasta yapmak.neyse bugün çenem düştü.sevgiler

NiNo dedi ki...

gel vatandas pasta karnavalina gel riyo karnavali halt etmis bu reng cumbusu yaninda :D canim valla pes ellerine saglik harika olmus hepside afiyet olsun aman cok yeme sisersin :D benim gibi :DDDD

Damak Tadı dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel bu pastaların.Bu kadar marifet,Allah nazarlardan saklayıp korusun.Ellerine sağlık.


Kandilin kutlu olsun.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

elinie sağlık canım çok emek vermişsin çok hoş

Adsız dedi ki...

kandilin mübarek olsun canim

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık çok güzel olmuş herbiri....Selamlar.....

lezzetlilerim dedi ki...

Sevgili Burcu teşekkür ederim canım.

Nilgün'cüm çok teşekkürler canım.

Gül Ablacım çok teşekkürler öpüyorum seni.

Duygucum çok teşekkürle. Çok haklısın sıcaklar hamuru bayağı etkiliyor. Bence asıl maaşallahı sana demek lazım. Ben bütün gün evdeyim ama sen hem iştesin hemde o güzel pastaları yapıyorsun.

lezzetlilerim dedi ki...

Nihancım teşekkürler canım. Sorma yapıpta yemeden olmuyor. Gerçektende kilolarla başım derde girecek galiba.

Gül'cüm çok teşekkürler canım

Sevgili mucizembenibul teşekkürler ama sen nerelere kayboldun? Uzun zamandır yoksun.

Senemcim teşekkürler canım

Oyacım teşekkür ederim canım birşeyler yapmaya çalışıyorum işte.

minikkusum dedi ki...

supeeeeeerrrr
merhaba canim
cok tesekkur ederim yorumunuz ve ziyaretiniz icin.iadeyi ziyareyim biraz gec oldu ozur dilerim.bir kacgundur blogla ilgilenemedim.kizim geldi hasret gideriyorduk.
sizin tarifleriniz cok guzel.paylasiminiz icin cok tesekkurler saglicakla kalin