20 Aralık 2011 Salı

ISPANAKLI ÜÇGENLER ve ISPANAKLI AÇMA







Yine uzun bir ara ve ben ancak sizlerleyim. Bu poğaçayı çok uzun zamandır denemek istiyordum. Sonunda yaptım ve aslında bu dördüncü kez yapışım. Ispanak yemeyen çocuklar hatta büyükler için süper bir yöntem. Hala denemeyenler vrsa şiddetle tavsiye olunur.

Malzemeler: 500 gr. ıspanak
250 gr. tereyağ veya margarin
1 paket instant maya
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
aldığı kadar un,
üzeri için:
yumurta sarısı, susam çörek otu, içine ise peynir

Hazırlanışı: Ispanaklar temizlenir ve küçük parçalara ayrılır. Biraz tuzla ovularak sendirilir ve süzgeçte suyunun süzülmesi içim bekletilir. Hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek ılık bir yerde mayalanması beklenir. Mayalanan hamur hafifçe unlanmış tezgahta 1 cm. den biraz daha ince olacak şekilde açılır. 7*7 cm. lik karelere bölünüp içine peynir koyularak üçgen şekli verilerek tepside mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı ve susam çörek otu serpilerek 180 derecede önceden ısıtttığımız fırında pişirilir. Ben aynı hamurdan açma şeklinde de denedim oda güzel oldu.( Malum oğluşum peynir yemiyor.)

not: tecrübeme dayanaraktan yaş maya ile daha olumlu sonuç alınıyor.

6 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Ellerine sağlık canım enfes gözüküyor benim de uzun zamandır
listemde duruyor tarif:)elimi çabuk tutmalıyım o zaman.

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık güzel olmuşlar ıspanaklı tarifleri severim

lezzetlilerim dedi ki...

sevgili inci yemek teşekkür ederim. En kısa zamanda dene derim. sevgiler...

lezzetlilerim dedi ki...

teşekkürler Hande.. .sevgiler..

mert ata dedi ki...

selam ıspanakları nezaman ilave edicez acaba cevap verirseniz sevinirim

lezzetlilerim dedi ki...

İlk aşamada yani hamuru yoğurmaya başlamadan. Bütüm malzemelerle beraber karıştırarak.