BUTİK KURABİYE, PASTA, HAMUR İŞLERİ SİPARİŞLERİNİZİ TİTİZLİKLE HAZIRLIYORUM. 505 4127033 İLE İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ.
20 Aralık 2011 Salı
ISPANAKLI ÜÇGENLER ve ISPANAKLI AÇMA
Yine uzun bir ara ve ben ancak sizlerleyim. Bu poğaçayı çok uzun zamandır denemek istiyordum. Sonunda yaptım ve aslında bu dördüncü kez yapışım. Ispanak yemeyen çocuklar hatta büyükler için süper bir yöntem. Hala denemeyenler vrsa şiddetle tavsiye olunur.
Malzemeler: 500 gr. ıspanak
250 gr. tereyağ veya margarin
1 paket instant maya
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
aldığı kadar un,
üzeri için:
yumurta sarısı, susam çörek otu, içine ise peynir
Hazırlanışı: Ispanaklar temizlenir ve küçük parçalara ayrılır. Biraz tuzla ovularak sendirilir ve süzgeçte suyunun süzülmesi içim bekletilir. Hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek ılık bir yerde mayalanması beklenir. Mayalanan hamur hafifçe unlanmış tezgahta 1 cm. den biraz daha ince olacak şekilde açılır. 7*7 cm. lik karelere bölünüp içine peynir koyularak üçgen şekli verilerek tepside mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı ve susam çörek otu serpilerek 180 derecede önceden ısıtttığımız fırında pişirilir. Ben aynı hamurdan açma şeklinde de denedim oda güzel oldu.( Malum oğluşum peynir yemiyor.)
not: tecrübeme dayanaraktan yaş maya ile daha olumlu sonuç alınıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Ellerine sağlık canım enfes gözüküyor benim de uzun zamandır
listemde duruyor tarif:)elimi çabuk tutmalıyım o zaman.
ellerine sağlık güzel olmuşlar ıspanaklı tarifleri severim
sevgili inci yemek teşekkür ederim. En kısa zamanda dene derim. sevgiler...
teşekkürler Hande.. .sevgiler..
selam ıspanakları nezaman ilave edicez acaba cevap verirseniz sevinirim
İlk aşamada yani hamuru yoğurmaya başlamadan. Bütüm malzemelerle beraber karıştırarak.
Yorum Gönder