29 Aralık 2011 Perşembe

SODALI EKMEK

Seneler öncesinden tadını hala damağımda hissettiğim bu ekmeği annemin tarifiyle pişirdim. Anneciğim o zamanlar evde ekmeğimiz az olduğunda hemen pratik olduğu için bu ekmeği yapar ve kuzinede pişirirdi. O soğuk kış günlerinde kuzinede pişen hiç bir şeye hayır diyemez ve sodalı ekmeğimizi peynir ve sıcacık yine kuzinenin üzerinde kaynayan çayla birlikte afiyetle yerdik. Çocukken yediğimiz içtiğimiz şeylerin tadını artık maalesef alamıyoruz. Nedeni belki saflığı bozulmuş gıdalar, belkide annemizin elinin tatlı lezzeti; Bence her ikisi de etkilidir ancak annemizin elinin lezzetinin yüzdelik oranı daha fazladır eminim.

Gelelim tarifeee: 1 Kase yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı ılık su, aldığı kadar un, üzeri için yarım kase yoğurt ve bir çorba kaşığı sıvı yağ+ çörek otu.
Hazırlanışı: Üzeri için olan malzemeleri ayırıp diğerleriyle hamur yoğurulup tepsiye koyularak üzeri bastırılır. Yoğurtlu karışım sürülüp çörek otu serpilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
afiyetler olsun

Hiç yorum yok: