22 Aralık 2011 Perşembe

PATATES MANTISI






Geçen gün Oktay Usta'nın programından görüp yaptığım bu mantıya bayıldık hepimiz. Çok lezzetli, sunum olarak da epey iddialı bulduğum bu tarifi sık sık yapacağım zannederim.

Malzemeler: 4-5 orta boy patates (haşlanmış ve rendelenmiş),
bir tutam maydanoz, tuz, karabiber,


İç malzemesi:200 gr. kıyma,
2 adet soğan,
karabiber, tuz, sıvıyağ

Üzeri için:1 kase çırpılmış yoğurt,
tereyağ,
toz kırmızı biber,


HAZIRLANIŞI: Patatesleri rendeleyip tuz, karabiber ve maydanozla karıştırıp küçük çanaklar hazırlıyoruz. Servis tabağına aldığımız çanaklarımızın içine kavurduğumuz kıyma harcından doldurup üzerlerine çırpılmış yoğurt gezdiriyoruz. Daha sonra da kızdırdığımız tere yağ ve toz biberi döküp servis yapıyoruz. Servisi arzuya bağlı sıcak da olabilir soğuk da...
Hadi kolay gelsin ....

5 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

güzel bir alternatif ellerine sağlık canım

lezzetlilerim dedi ki...

teşekkür ederim.sevgiler...

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

azizeciğim deneyeceğim mutlaka patatesli herşey benim favorim ellerine sağlık canım hayırlı seneler diliyorum herşey gönlünüzce olsun sevgiler canım

modern rapunzel dedi ki...

hem patatese hem de yoğurda bayılırım. genelde insanlar patates ile yoğurdu pek yakıştırmasalar da benim için ayrılmaz bir ikili. bu tarifi deneyeceğim ilk fırsatta, elinize sağlık. bu arada www.tuzvebiber.com sitesine ücretsiz olarak üye olup tariflerinizi yayınlayarak, Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz, sevgiler...

evatolyesi dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık:)