3 Kasım 2007 Cumartesi

HADİ SİZİ İSTEDİĞİNİZ YERE GÖTÜREYİM











MUTLU YILLAR EGE BARAN
VE
PASTAMIN BAŞINA GELENLER
Bu pastayı 3 yaşında bir delikanlıya yaptım. Fakat siparişi veren babası ile gün konusunda anlaşmazlığa düştüğümüz için sonuç hiçte içime sinmedi. Doğumgünü pazar günüydü ve pastanın sahibi cumartesi günü alacağını belirtince bende pastayı cuma gecesi yaptım. Cumartesi günü almasını beklediğim pasta sahibi akşam arayıp pazar günü alacağını söyledi. Haydaaa! benim bütün hevesim kaçtı çünkü bir gece bekleyen pastamın şeker hamuru kaplaması yer yer erime yapmıştı. Ben tekrar bütün kaplamayı söktüm ve tekrar yenisini kapladım. Tamam oldu derken teslimat pazar sabahına kalınca tekrar bozulmalar oldu ve ben tekrar tamir ettim. Sonuçta teslim edebildim ama istediğim gibi olmadı. Sizce ne yapmalıydım. O saatten sonra yenisini yapmak imkansızdı. İnşaallah sahibi beğenmiştir. İçeriğine gelince: Her zamanki pandispanyamın ölçülerini artırarak kullandım. Kremamada her zamanki kremamın çikolatalısı. Kat aralarına ise çikolata parçaları serpiştirdim. Tadından eminim ama şekli beni hiç tatmin etmedi.
YARDIM
(Arkadaşlar şeker hamurlu pastalar en fazla nekadar bekleyebilir? Hangi ortamda ben dolaba konulmaz biliyorum ama doğru mu acaba beni aydınlatırsanız sevinirim).




19 yorum:

cennebazz dedi ki...

azizeee hanım hızına yetişilmiyor gerçekten.müthişş bir performans tebrik ediyorum sizi.pastanız harika olmuş.çok çok beğendim.ancak ukalalık saymazsanız,naçizane fikrimi paylaşmak istedim sizinle.sanırım kaplayacağınız şeker hamurunu çok ince açıyorsunuz bu nedenle pandispanızın pürüzleri belli oluyor.eğer biraz daha kalın açıp o şekilde kaplarsanız hem esnetme açısından daha rahat çalırsınız hemde pastalarınız pürüzsüz görünür.sevgilerimleee

cilek-marzipan dedi ki...

neşeli ve güzel bir pasta olmuş, herhalde yaparken de çok eğlenmişsinizdir... ellerinize sağlıkkk...Hakikaten maaşallah çok hızlısınız..
sevgiler
ezgi

lezzetlilerim dedi ki...

Duygucum beğenmene sevindim canım. Ama busta beni epey zorladı. Nedeni ise önümde hiç bir örnek olmaması ve tamamen kendi kafamdan yapmış olmam. Şeker hamuru hakkındaki fikrinede teşekkür ederim. Bundan sonra dikkat etmeye çalışacağım.

Ezgicim teşekkür ederim canım. Amatörce birşeyler yapıyorum işte.

SEDA dedi ki...

Ne kadar şirin bir pasta olmuş böyle.Ellerine sağlık.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım maşallah diyeyim çok yaratıcısın gittikçe ustalaşıyorsun bu gidişle güzel usta bir pastacı olacaksın ellerine sağlık çok şirin olmuş
sevgilerimle hayırlı bir hafta diliyorum canım

lezzetlilerim dedi ki...

Teşekkür ederim beğenmene sevindim Sedacım.

Gül Ablacım teşekkür ederim. Ama benim usta olmam için hani derler ya bir fırın ekmek yemem lazım. Amacım o inşaallah olabilirim.

Unknown dedi ki...

Çok şirin olmuş, zor bir model yapmışsınız Azize, ellerinize sağlık. Gerçekten de hamur ne kadar kalın olursa o kadar pürüzsüz oluyormuş. Buzdolabında değil de soğuk bir ortamda mesela balkonda saklamak daha iyi diye biliyorum ben de. Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Azize'ciğim,
Öncelikle pastan harika olmuş canım,ellerine sağlık.Teslimat aşamasında ki anlaşmazlıktan doğan sonuçları da halletmene sevindim.Bu tür pastalar çok fazla beklemeye gelmiyorlar.Kapalı balkonlarda saklanan pastalar daha iyi sonuçlar verebiliyor.Yine de hocalara sorman gerekir.Ben öyle bekletiyorum ve sonuçları harik aoluyor.

Sevgilerle

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Azizecim, benim de sana bir kaç önerim var. Öncelikle arkadaşlar en önemli konuya parmak basmışlar, hamurun ince açılması. Hamuru en az serçe parmağının yarısı kadar kalın açmalısın. İkinci önemli husus pastanın dışına kaplanacak krema konusunda. Ganaj veya buttercream haricinde sürülen tüm kremalar şeker hamurunu eritiyorlar. Bu ikisine dikkat ettiğin sürece pastalarını buzdolabında veya kapalı balkonda 2 gün saklayabilirsin.
Sevgiler,

Esra

Adsız dedi ki...

azıze cım; sırın bır pasta olmus:) madem sordun bende fıkrımı soylemek ısterım, tabı kı ben de henuz yolun basındayım, cok profosyonel sayılmam ama deneme yanılma yontemı ıle kendımce uyguladığım bazı seyler var.. mesela duygu nun ve esra nın dedığı gıbı hamuru cok ınce acmamalısın, evet bazen bede krem santı kullanıyorum dısına ama ganaj cok daha ıyı sonuc verıyor. ve sımdılerde havalar pek musaıt olduğundan kapalı bır balkonda ya da evın serın bır yerınde pastanı kapalı bır sekılde sanırım 2-3 gun saklayabılırsın.

sevgılerımle
fıdan

NiNo dedi ki...

pasta cok guzel olmus canim ellerinesaglik pastayi en erken 1 gece onceden yap canim ve teslim etmeden once kapla bence cunku eriyor buzdolabinda :(

Leziz Tarifler dedi ki...

Dünyanın en sevimli uçağı bu olsa gerek. Ellerine sağlık, çok güzel.

Şeker hamurlu pastaları soğuk havalarda balkonda tutmak, buzdolabında tutmaktan daha iyi sonuç veriyor. Buzdolabı nemli olduğu için, hamuru eritip bozabiliyor. 12 saat üstünde bekletmen gerekirse, şeker hamurunu 2 kat kaplaman daha dayanıklı olmasını sağlar.

Melek* dedi ki...

SELAMLAR
WALLA PASTANIZ NE OLURSA OLSUN GÖRÜNÜŞÜDE ÇOK GÜZEL GALİBA PASTA YAPIYORSUNUZ DIŞARI ANLADIĞIM KADARIYLA ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN ALLAH UTANDIRMASIN
SEVGİ VE MUHABBETLERİMLE

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Azize hanım, pastanız çok şirin olmuş. Arkadaşların da dediği gibi şeker hamurlu pastalar dolaba girince bozulabildiği için ben de kapladıktan sonra balkonda bekletiyorum. Havalar da artık soğuduğundan şekilleri deforme olmadan saklanabiliyor.
Modellemeniz de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Sevgiler,

lezzetlilerim dedi ki...

Misketlimonu teşekkür ederim canım.

Damaktadı canım çok teşekkürler.

Esracım çook teşekkürler canım.

Fidancım teşekkür ederim canımcım.

Nihancım teşekkürler canım.

Feyhancım teşekkür ederim canım.

Melekcim amin canım inşaallah Allah hiçbirimizi utandırmasın teşekkürler.

Işılcım çook teşekkür ederim canım. Beğenmenize çook sevindim.

ARKADAŞLAR İLGİNİZ BENİ FAZLASIYLA MEMNUN ETTİ. tEKRAR HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM BENİ AYDINLATTIĞINIZ İÇİN. öNERİLERİNİZİ BİR DAHAKİ DENEMEMDE KULLANICAM.

Selin dedi ki...

Selam Azizecim,
Bloglar arası gezinirken rastladım sana. Pastan harika görünüyor. Ne yazık ki ben pasta yapmak konusunda hiç tecrübeli değilim. Elim daha çok yemeklere yatkın. Ama seni sürekli takip edip belki bu acemiliğimi atabilirm :)) İzin verirsen seni linklerime eklemek istiyorum. Bana da beklerim. Sevgiyle kal...

lezzetlilerim dedi ki...

Tabiki selincim ekliyebilirsin. Beğenmene sevindim ama bende daha çok amatör sayılırım. Hemen bakıyorum sayfana.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Herşeye rağmen güzel bir pasta olmuş:Ellerinize sağlık.

lalecik dedi ki...

Merhaba, tarifiniz bana ulaşmadı. İsterseniz tekrar gönderin.