9 Kasım 2007 Cuma

EBRULİ KEKİM




Bu keki yaparken taa lisedeki resim derslerimi hatırladım. Kürdanla şekillendirirken kendimi kitrenin başında sandım. Bu keki sevgili Gül ablamda görmüştüm.
http://dogada.blogspot.com
Daha ogün aynısını yapmıştım. Fakat o gün resimleyemedim. Çünkü kızımın arkadaşları geldiği için hemen tükendi.Oğlum ise hiç yemedi. Nedeni üzümlü olması. Bende bu gün üzüm kullanmadım ve sıvı yağ yerine margarin kullandım. Böylede çok güzel oldu. Birde unun ölçüsünüde arttırdım biraz ve sütüde iki katı kadar kullandım. Yalnız resimlerim gece çektiğim için bayağı kötü çıktı. Aslında sabah çekerim diyordum ama. Maalesef çocukların keke bakmalarından sabaha birşey kalmayacağını anladım. Bende kötü mötü resimledim ama göz zevkinizi bozduğum için çook özür dilerim. Gelelim tarife:

Malzemeler:

  • 4 yumurta,
  • 1. 1/2 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 " " nişasta,
  • 25gr. kakao,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 paket yumuşak margarin,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,

Hazırlanışı: Yumurtalar ve şeker kar haline gelene kadar çırpılır. Süt ve margarin eklenerek çırpmaya devam edilir. Un, nişasta elenerek ilave edilir. Kabartma tozu ve vanilyada eklenir ve bu sefer kaşıkla karıştırılıp karışım ikiye ayrılır. Yarısına kakao eklenerek yedirilir. Yağlanmış tercihen yuvarlak tepsiye sırayla dökülür. (yani bir sade bir kakaolu karışım) (ben dikdörtgen borcama döktüm)En son olarakta kürdan yardımıyla şekiller verilir. İşte benim için en eğlenceli yanıda burasıydı. Sanki resim yapar gibi mutlu oldum.Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişirilir. Denemeyenlere tavsiyemdir. Çok güzel oluyor. Özellikle kesildiğinde dilimler sanat eseri gibi oluyor. Siz benim resimlerim bozuk olduğundan belki anlamakta zorlanmışsınızdır. Hemen deneyin ve sonucu görün.

11 yorum:

Melek* dedi ki...

selamlar ebruli kekin harika duruyor gel beni ye diye çağırıyor adeta ellerine sağlıkl
sevgilerimle

lezzetlilerim dedi ki...

Teşekkürler Melek' cim; gerçektende nefis oldu.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım tarifi beğenmene sevindim
bizde üzümlü çok sevildiği için ben her keke koyuyorum hemen hemen
süt ve un miktarını arttırmışsın fazla olsun diyemi yoksa kıvamı istediğin gibi olmadımı değiştirmedende dene çok güzel yumuşacık hiç bayatlamayan bir kek oluyor benim kalıbım büyük geldi biraz birde çok acele oldu görüntüsü aslında istediğim gibi olmadı benimkininde ellerine sağlık canım sevgiler

lezzetlilerim dedi ki...

Ablacım evet çok beğendim. aSLINDA SENİN TARİFİNİDE BİREBİR UYGULAYARAK YAPTIM. gERÇEKTENDE NEFİS OLDU. Fakat o gün aceleden resmini çekemedim ve misafirim olduğu içinde çabucak tükendi. Sadece oğlum üzümlü sevmediği için yemedi. Anne sevmediğimi bile bile yaptın diye banada sitem edince bende ona soslu kek yapacağıma söz verdim. Malzemeleri soslu kek için hazırladım ama nedense ortaya bu kek çıkıverdi. Oyüzden malzemelerimde değişiklik varmış gibi oldu. Senin tarifini seninki gibi yuvarlak kalıba döktüm. Misafirler bayıldılar tabii bizlerde.(oğlum hariç)

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Çok güzel bir kek tarifi.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

azızem; resımler kötu bıle olsa kekın guzellığı bellı oluyor.. elıne sağlık cnm..

sevgıler

pervin dedi ki...

merhabalar ellerinize sağlık resim hiç önemli değil lezetli oldugunu sanıyorum mühim olan lezetli olması sevgiler...

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

sekergibi dedi ki...

merhaba canım
kek harika görünüyor.şu fotoğraf işini bende beceremiyorum.
hep parlıyor
bende buraya taşındım. yeni adresime bekliyorum.bu arada sipariş pastaları kaç liraya yapıyorsun.bu konuda bilgi verirsen sevinirim bana uğra.

Melek* dedi ki...

selamlar yeni tarifler bekliyoruz

Adsız dedi ki...

ebruli yemelu olmuş bu kek
ellerine sağlık