20 Temmuz 2007 Cuma

ŞEKER HAMURU PASTAMMMM

ARKADAŞLAR TÜM İSLAM ALEMİNİN KANDİLİNİ KUTLUYORUM.
PASTANIN TARİFİNİ İSE DAHA SONRA YAZICAM NE OLUR KUSURUMA BAKMAYIN.
ACEMİCE VE ACELECE YAPTIĞIM PASTAMA BUYRUN



EVEEET ARADAN GEÇEN BİR KAÇ SAATTEN SONRA PASTAMIN TARİFİ:
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MALZEMELERİ NASIL TEMİN ETTİM ONDAN BAHSEDEYİM.PUDRA ŞEKERİNİ SARAY TİCARETTEN ALDIM. SAĞ OLSUNLAR EŞİMİN İŞYERİNE KADAR GETİRMİŞLER. DİĞER MALZEMELER İSE DUYGU TİCARETTEN.
DÜN MALZEME TEMİNİ İÇİN DUYGU TİCARETE İLK KEZ GİTTİM. BEN UFAKTAN DÜKKANDA DOLAŞMAYA BAŞLADIM. BAKTIM DUYGU HANIM ÇALIŞIYOR. MERHABALAŞTIK VE KENDİMİ TANITTIM. BEN ONU NETTEN TANIYORUM AMA O BENİ HİÇ TANIMIYOR. BENİMDE BLOGCU OLDUĞUMU SÖYLEDİM ODA BANA'' BENDE ŞU ANDA NETTEYİM VE BİRİNE YORUM YAZIYORUM''. DEDİ. TESADÜFÜNDE BÖYLESİ BİRDE BAKTIM Kİ DUYGU HANIM BENİM SAYFAMDA VE BANA YORUM YAZIYOR. O ŞAŞKINLIKLA ALACAKLARIMI ALDIM. SONRADA GÖRÜŞMEK ÜZERE DEDİM VE AYRILDIM. DUYGU HANIM GERÇEKTENDE ÇOK CİCİ VE HANIM BİR KIZ.

PASTAYA GELİNCE ÖYLE ACELE İLE YAPTIM Kİ ! BU YÜZDEN ÇOK BASİT OLDU.Ama tadı nefisti. Yalnız şeker hamurunun tadı oldukça yoğun olduğu için pek sık yenmesini tavsiye etmiyorum. Yalnızca özel günlerde.
MALZEMELER:Pandispanya için:
4 yumurta, 9 kaşık şeker, 9 kaşık un, 3 kaşık sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 25 gr kakao
KREMASI İÇİN:1/2 lt süt, 3 kaşık un, 3 kaşık buğday nişastası, 6 kaşık toz şeker, bir paket vanilya, bir çay bardağı krem şanti
ŞEKER HAMURU İÇİN: 6çay kaşığı toz jelatin,1 çay bardağı glikoz, 2 çorba kaşığı gliserin, (eczanede bulunuyor) pudra şekeri,(miktarını gramaj olarak yazamadım ama ben kıvam alana kadar ekledim.) 3/4 teaspon tylose-c,(ben bunu kullanamadım çünki almamışım) 1/2 çay kaşığı kullanılmalı.
Jelatin, jöle, gliserin bir kapta ve kısık ateşte eritilir. şeker yavaş yavaş ilave ederek kıvam alana kadar yoğurulur. İstenilen miktarda renklendirilir.
Daha önce pandispanyası yapılır. Yumurta ve şeker çırpılır. Un ve sıvı yağ ilavesiyle devam edilir. En son kabartma tozu ve vanilya eklenerek kalıba dökülür.Ben çember kalıp kullandım sonuç harika oldu.Kek pişerken diğer taraftada kreması yapılır. Süt, şeker, un, nişasta bir tencerede eritilir ve kıvam alana kadar pişirilir. Vanilya ilave edilir.Soğuduktan sonra hazırladığımız krem şanti mikserle yedirilir. Pişen pandispanya ikiye bölünür ve katlarına krema sürülür. En az 2 saat buzdolabında dinlendirilir ve sonra şeker hamuru ile süslenir.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim, hayırlı olsun siten ...

seni sımmsıcak kucaklıyorum...

Leziz Tarifler dedi ki...

Merhaba Azize,

Bu hafta sonu Emine deydik. Senden bahsettik. Pasta yapmaya başladığını söyledi Emine.
Ben de blogunda Azize'nin hiç görmüyorum dedim ki, bugün bloguna bakayım dedim ve pastalarını gördüm...:)))

Pastaların ne güzel görünüyorlar.
Ben sıcakalrla beraber pek pasta işine kalkışmıyorum. Kilolar alıp başını gidiyor sonra. Her şey çok güzel...
Sevgiyle kal...

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık Azize hn. ilk olmasına rağmen kaplaması çok düzgün duruyor. Üzerinde reçel gibi birşeymi var? Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Yeni siten hayırlı olsun.Pastan da çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Hiç de acemi işi gibi değil.Sevgiler

Adsız dedi ki...

sevgiler canım benim pasta çok şık olmuş ellerine sağlık hemde şeker hamurunu kendin hazırlamışsın ilk denemen olmasına rağmen süper olmuş canım sevgiler hayırlı günler

Adsız dedi ki...

sevgiler canım benim pasta çok şık olmuş ellerine sağlık hemde şeker hamurunu kendin hazırlamışsın ilk denemen olmasına rağmen süper olmuş canım sevgiler hayırlı günler

Adsız dedi ki...

daha önce başarısız bir şeker hamuru çalışmam oldu ama sizin tarifinize rastlayınca tekrar bir cesaret geldi ölçülerin kaşık ve bardakla olması çok güzel ben şeker hamurumu kentonun bitkisel jölesiyle yapmak istiyorum jelatin yerine sizce olurmu birde ince pudra şekeri bulamıyorum ben bulunduğum yerde ayrıca malzemeler direk ateşemi koyulacak yoksa benmarimi teşekkür ederim