17 Temmuz 2007 Salı

KIYMALI PİZZA


PİZZALARIM PEK İSTEDİĞİM GİBİ OLMADI AMA TADI NEFİSTİ. ÇOCUKLARDA EŞİMDE ÇOK BEYENDİ. TARİFİNE GELİNCE:
MALZEMELER: 2 yumurta, 1 paket instant maya, tuz, 1 bardak ılık süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı toz şeker, aldığı kadar un. İÇ MALZEMESİ: 100 gr. kıyma, bir baş kuru soğan, tuz, domates, biber ve baharatlar.
HAZIRLANIŞI:Hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur ve mayalanması için bekletilir.Diğer tarafta soğan ince doğranıp biraz yağ ile kavrulur kıyma eklenerek işleme devam edilir. Daha sonra biber ve domatesde ilave edilerek kavrulur.En son tuz ve baharatlarda eklenerek altı kapatılır. Mayalanan hamurumuz ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Ortası hafifçe bastırılarak iç malzeme koymak için yer açılır. İç malzemelerde ilave edildikten sonra tekrar tepsi mayalanmasına bırakılır. Kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve pişirilir. Pratik ve lezzetli bir tarif hepinize tavsiye ederim.

not: yumurtanın birisinin sarısı üzeri için ayrılacak

1 yorum:

anne ve cocuk dedi ki...

selammm
valla aradığım tarif...ellerine sağlık..blogspot a hoşgeldin..