26 Ağustos 2013 Pazartesi

FASULYE DİPLESİ

Merhabalar sevgili arkadaşlar, Karadeniz bölgesinin güzel bir yemeğini tanıtmak istiyorum bu gün sizlere. Taze fasulyenin değişik ve bir o kadar da lezzetli versiyonu, yapımı ise çok kolay. Fasulyeleri ayıklayıp yıkıyorsunuz ve enlemesine ince ince doğruyorsunuz. Kaynayan suya doğradığınız fasulyeleri atıp haşlıyorsunuz. Yarı kadar haşlandığında biraz da pirinç ilave edip pişirmeye devam ediyorsunuz. Pişen fasulyeyi süzgeçten süzüp sularının tamamen süzülmesini sağlıyorsunuz. Diğer tarafta da ince doğranmış kuru soğanları sıvıyağ-tereyağ karışımında pembeleştirip biraz da pul biber ekliyorsunuz. Acılık derecesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra süzdüğünüz fasulyelerle buluşturup harmanlıyorsunuz. Sıcak ve soğuk yenebilir arzuya göre.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: