KABAK KIZARTMASI
Yaz aylarının güzel sebzesi kabakla herkese merhabalar. Çok fazla yapmadığım bir lezzet aslında, rahmetli babaannem sıklıkla yapardı. Dün akşam yemeğine hazırladım ve çocuklar bayıldı. Tarif mi çok basit:
Tercihen iri kabak alınıp yıkayıp halka halka doğranır bir müddet tuzlanarak bekletilir. Burada amaç kabakların tuz sayesinde yumuşamasını sağlamak. Daha sonra unlayıp bol yağda kızartılır. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülüp nane serpilir. yapmak isteyenlere afiyet olsun.
2 yorum:
çok severım nefıs gorunuyor ellerınıze sağlık
bende aynen fazla yapmıyorum ancak benimde annem sık yapar.. emeklerine sağlık..
sevgilerimle...
Yorum Gönder