5 Eylül 2013 Perşembe

KABAK KIZARTMASI

I
KABAK KIZARTMASI
Yaz aylarının güzel sebzesi kabakla herkese merhabalar.  Çok fazla yapmadığım bir lezzet aslında, rahmetli babaannem sıklıkla yapardı. Dün akşam yemeğine hazırladım  ve çocuklar bayıldı. Tarif mi çok basit:
Tercihen iri kabak alınıp yıkayıp halka halka doğranır bir müddet tuzlanarak bekletilir. Burada amaç kabakların tuz sayesinde yumuşamasını sağlamak. Daha sonra unlayıp bol yağda kızartılır. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülüp nane serpilir. yapmak isteyenlere afiyet olsun.
 

2 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

çok severım nefıs gorunuyor ellerınıze sağlık

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

bende aynen fazla yapmıyorum ancak benimde annem sık yapar.. emeklerine sağlık..

sevgilerimle...