12 Ocak 2012 Perşembe

ZEYTİN YAĞLI PORTAKALLI AYVALI KEREVİZ

Merhabalar arkadaşlar; Kış aylarında vazgeçilmezim olankereviz yine  menümde... Daha doğrusu haftanın bir günü mutlaka pişirdiğim için liste başından hiç inmeyen yemeyimdir kend isi.

Yalnız bu seferki yemeğime ayva da ekledim. Gerçekten lezzetine lezzet kattı. 

Gelelim tarife:
Malzemeler:
1 kg. kereviz, 1 kg. portakal, 2 adet limon, 1 iri baş kuru soğan, 1 orta boy havuç, 1 orta boy ayva, bir küçük boy patates, 1/2 çay bardağısıvı yağ, 1/2 çay bardağı zeytin yağ,

Hazırlanışı: Önce soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile ocağa koyuyoruz. İstediğimiz şekilde doğradığımız havuçları da ekleyip kısık ateşte yakmadan soteliyoruz. Altını kapatıp diğer işlemlere geçiyoruz.   Diğer tarafta  kerevizleri, ayvayı limonlu suya doğrayıp bırakıyoruz.(kararmamaları için) Diğer tarafta portakalları sıkıp süzgeçten geçiriyoruz. Kavurduğumuz soğan ve havuçlarımızın üzerine sırayla önce portakal suyu, sonra kerevizler ve patatesi ekliyoruz. Bir limonun suyu,zeytin yağ, tuz ve şekeride katıp altını tekrar açıyoruz. Kaynama noktasına gelince kısıp sebzelerin iyice pişip yumuşamasından sonra altını kapatıruz. İlk sıcaklığı çıkınca borcam kabımıza alıp soğumasını bekliyoruz. Bu şekilde  iki gün hatta üç gün bile buz dolabında tazeliğini koruyor. Kerevize karşı ön yargılı olanlara bu şekilde yapıp yemelerini öneririm süper bir lezzet oluyor.



2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

portakallı kereviz yaprım ama ayvalısını ilk kez duydum,değişik bir yemek olmuş,ellerinize sağlık,iyi hafta sonları...

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Azizecim portakallı kerevize bayılırım ayvanında güzel tadıyla dahada muhteşem bir lezzet olmuştur eminim canım ellerine sağlık sevgiler