7 Ocak 2008 Pazartesi

BEŞİKTAŞLI ALPEREN


Bu pastayı yapalı 2 3 ay oluyor. Oğlumun öğretmenini yemğe davet etmiştim. Koyu Beşiktaşlı olduklarını bildiğimden böyle bir pasta yapmayı uygun buldum. İstediğim gibi yapamadım tabii(altıgen kalıbım olmadığından), arşivde beklemekten çok sıkılmış olacak ki; bu gün artık beni yayınla diye yalardı kendisi. Bende yayınlayıverdim. Sizler kadar usta sayılmam o yüzden kusurlarını (pastanın ) mazur görün lütfen.
Oğlumun öğretmenini bu yıl terfi ederek müdür yardımcısı oldu. Bu yemek birazda tebrik yemeği sayılır aslında. Buradan bir kez daha kardeşim kadar sevdiğim Sevgili Alparslan arkadaşımı kutluyorum. Sevgili eşi yine kareşim gibi sevdiğim Sermin'ciğimide kutluyorum. Neden mi? Çünkü tekrar anne olmaya hazırlanıyor. Tekrar dedim ya! Alperen abi oluyor bu arada.Canım ya... O'da babası gibi koyu Beşiktaşlı olduğundan pastayı çok sevdi. Doğum günü olmadığı halde mum üflemek istedi. (üzerindeki mumlar bu yüzden)

Yapımında Pandispanyasını 8 yumurta, 27 kaşık şeker, 27 kaşık un, 50gr kakao, 2 paket vanilya ve 2 paket kabartma tozu kullandım.




Kreması ve ara katları çikolatalı krema ve damla çikolata kullandım.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Azize,

ne güzel olmuş pasta..

Elelrine sağlık.. Ne güzel sebepler sonucunda çıkmış. Tebrik ediyorum bende.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Azize , altıgen kalıp yokmuş ama değme futbol toplarına taş çıkarmış pastan vallahii..Ellerine sağlık canım,
Sevgiler,

lezzetlilerim dedi ki...

Zerrincim güzel dileklerine çok teşekkür ederim.

Feyza Fidancım teşekkür ederim. Beyenmene sevindim.

Adsız dedi ki...

Azizecim bence gayet başarılı bir çalışma olmuş.Ellerine sağlık..

Bu arada bu tarifteki resimler çok daha net ve aydınlık belirtmeden geçemeyeceğim :)

lezzetlilerim dedi ki...

Burçincim teşekkür ederim canım. Ay yoksa o ismsiz yorumcu sen misin?
(hani o iki tarif önceki)

pervin dedi ki...

sevgili azize pastanız çok güzel olmuş tadıda güzeldir ellerinize sağlık ...

lezzetlilerim dedi ki...

Pervincim teşekkürler.