8 Şubat 2008 Cuma

KAKAOLU KEK VE ÇÖREKOTLU KURABİYELER

Bu keki gördüğümde http://sihirlikepce.blogspot.com
'da bildiğimiz kek işte demiştim. Ama tarifini okuduğumda ve uyguladığımda gerçektende bildiğimiz kakaolu kekten daha lezzetli olduğunu anladım. Gerçektende çok sevdik biz. Bu gün gelen misafirlerime yaptım. Herkez çok beğendi. Deneyin bence...

Malzemeler:2 yumurta, 1 çay fincanı süt, 1/2 çay fincanı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı yoğurt,1+1/2 çay fincanıtoz şeker, 2 çay fincanından 1 parmak eksik un,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya, 3 kaşık tepeleme kakao, 1 çimdik tuz.

Hazırlanışı: Yumurtaları, sütü ve yoğurdu mikserde çırpılır ve şekeri ilave ederek çırpmaya devam edilir. Kuru malzemelerde harmanlanıp elenerek karışıma ilave edilir. (düşük devirde) Son olarak sıvıyağ eklenerek yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülerek 170dereceye ayarlı fırında 40_45dk. pişirilir.

Çörekotlu kurabiyelerimin malzemeleri: 1paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 2 yumurta,2 kaşık yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un, çörek otu.

Yumurtanın birinin sarısı ayrılır ve diğer malzemelerle hamur yoğrulur. İstenilen şekil verilir ve üzerine çörek otu serpilerek 180 derecede pişirilir.









6 yorum:

Adsız dedi ki...

deneek lazım o zaman görüntü güzel
eminim tadı de öyle
ellerine sağlık
sevgiler

www.illedeyemek.com dedi ki...

elinize sağlık ....

NiNo dedi ki...

superrrrrrrrrrrrrr

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Azizecim bu kadar az malzemeyle nasıl büyük kabarık bir kek olmuş süpersin canım denemek lağzım ellerine sağlık HAYIRLI HAFTA SONLARI CANIM KARDEŞİM SEVGİLER

Feyza Fidan dedi ki...

Azizecim,,harika olmuş kekin, mis gibi kabarmış..Beğendiğinize acayip sevindim..Afiye şeker olsun..
Sevgiler,

lezzetlilerim dedi ki...

Yeşimcim dene bence memnun olacaksın

illedeyemek teşekkürler canım

Nihancım teşekkür ederim

Gül ablacım çok teşekkür ederim.

Feyzacım evet çok beğendim teşekkürler.