22 Ocak 2008 Salı

ISPANAKLI KOLAY BÖREK VE KİRPİ KURABİYE


Biliyorum belki bana kızıyorsunuz. Bu kadın sayfaya iki resim koydu gitti diye... Ama inanın ki şu aralar sayfamla fazla ilgilenemiyorum. Bayağı bir yoğunum. Sebebini ise daha sonraki bir yazımda aktarıcam sizlere.

Bu kurabiyeler arşivde öylece yayımlanmayı beklyorlar. http://acemisef.blogspot.comgördüğüm zaman yapmıştım bu kirpicikleri. Çocukların çok beğendiği bir kurabiyeydi. Gerçi belki çoğumuz denedik ama henüz yapmayanlara tavsiye ederim.





Aynı gün evdeki ıspanaklarımı ayıkladım. Ne yapsam diye düşünüyorum. Yemeğini yeni yaptığımdan börek yapmayı düşünüyorum. Fakat evde hazır yufka yok. Hmur yoğurup açmayada vakit yok. Akşam olmuş yemek saati yaklaşmış. Oğluşum okulda beni bekler "annem beni alsın" diye... Bende ne yaptım bakın. Ispanakları bol soğanlı hafif soteledim. Borcama yaydım. Diğer taraftada 2 yumurta, 1/2çay bardağı sıvı yağ, 1/2 l. süt, göz kararı un ve tuz ile akıcı kıvamda bir hamur çırptım.(krep misali) Ispanakların üzerine yaydım. Önceden ısıttığım 180 dereceli fırınımda pişirdim. Eh sonrada hep beraber afiyetle yedik. İnanın ki çoook lezzetli vede pratik bir tarif oldu. Benim gibi pratikliği sevenler için kaçırılmaz bir tarif. Hemen denemenizi tavsiye ederim. KOLAY GELSİN



7 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Azize hem börekler hem kirpiciklere bayıldım..Kirpiler tam kızımlık olmuş vallahii.Yapıyiimde sevinsin yavrucak..
Ellerine sağlık,
Sevgiler..

Leziz Tarifler dedi ki...

Canım kirpilerin cok seker. Krep böreğin de çok pratik. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Canımın içi Azizem,

ellerine sağlık hayatım.

Her ikiside nefis olmuş.

Şu kirpilerden bende yapmak istiyorum...:)

sevgiler

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık

cilek-marzipan dedi ki...

Azize Hanimcigim, insallah hayirli işlerle meşgulsünüzdür... Böreğe bayıldım bende, herhalde hamuru yumuşak oluyor değil mi? Çok lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık
Sevgiler
Ezgi

lezzetlilerim dedi ki...

Feyzacığım teşekkürler canım. Bence hemen sevindir yavrucağını.

Feyhancım evet çok pratik oldu teşekkürler canım.

Misss gibim Zerrinim çok teşekkürler canım. Kirpicikler hem kolay hemde çok zevkli çalışılıyor. Hemen dene bence.

Sevgili ball kabak teşekkürler.


Ezgi cim teşekkür ederim. Evet hayırlı işler canım. Böreklere gelince hem pratik hemde çok lezzetli bir uygulama. Tavsiye ederim.

meleginmarifetleri dedi ki...

azizecim ben pastaları süslerken buzdolabı poşetinin ucunu istediğim gibi keserek kullanıyorum sevgiler bayy