5 Eylül 2012 Çarşamba

KOLAY PARFE


Bu tatlıya bayıldım ben arkadaşlar. Tam yazlık, dondurma sevenler için mükemmel bir seçim. 

Malzemeler:4 yumurta,

1 su bardağı şeker,

2 paket krenşanti,

1 limon kabuğu rendesi,

1.5 paket petibör,(çifte kavrulmuş)

badem, fındık, ceviz(her birinden 1/2 su bardağı)


Hazırlanışı:

Krem şantiyi hazırlayı buzdolabına kaldırıyoruz öncelikle. Yumurtaları ve şekeri kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Limon kabuğunu, krem şantiyi de ekleyip kaşıkla birbirine yediriyoruz. Badem, fındı, ceviz ve iri parçalara ayırdığımız petibörleri de ekleyip kabaca karıştırıyoruz.  İçine streç film serdiğimiz herhangi bir kalıba karışımı döküp buzdolabının dipfrizinde 2-3 saat donduruyorz. Servis tabağına ters çevirip 1- 2 dk. sonra servis yapıyoruz. Kalan kısmı tekrar dipfirize koyarak saklarsak yerken daha keyifli olur. Zira altta kalırsa muhallebiden bir farkı kalmıyor. Benim gibi dondurma düşkünü birisi iseniz birinci yolu tercih edeceğinizden eminim. Buz gibi nefisss....


Hiç yorum yok: