11 Eylül 2012 Salı

HÖŞMERİM

Küçüklüğümden beridir bayıladığım bu lezzeti ilk defa tam tutturmayı başardım. Lezzet harikaydı. Eşim de çok beğendi ve hazırından hiçbir farkı yok dedi ve ben çok mutluyum.
Malzemeler:lor için 1 lt. süt, 1 limon suyu,
Hazırlanışı:Sütü kaynamaya bırakıyoruz ve kaynarken içine limon suyunu ekliyoruz. Kesildikten sonra altını kapatıp 20dk. bekletiyoruz. Tekrar altını yakıp 10dk. daha kaynatıp tel süzgeçten süzüyoruz. Lorumuz hazır.

Tatlı Malzemeleri:300gr.  lor peyniri(yukarıdaki tarif)
2 su bardağı süt,
2 adet yumurta sarısı,
1 su bardağı irmik,(irmik miktarını katılık derecesine göre artırıp eksiltebilirsiniz)
50gr. tereyağı,
2 su bardağı toz şeker,

Hazırlanışı:Öncelikle lorumuzu ve sütümüzü bir tencereye alıp ezerek pişirmeye başlıyoruz. 2 adet yumurta sarısını ekleyerek kabaranakadar pişirmeye devam ediyoruz. Kaynarken üzerinde kabuklaşma olunca kıvama gelmiş demektir. Sırasıyla önce irmik daha sonra da şekeri ilave edip karıştırıp servis yapıyoruz. Immmm ellerime sağlık sizlere de kolay gelsin.

Hiç yorum yok: