27 Ekim 2011 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ



Mevsimin ilk kereviziyle tekrar merhabalar.

Çoğu insanın kokusundan dolayı sevmediği bu harika sebzeye bense bayılıyorum. Birde portakallı ise o zaman bitiyorum. Gelelim nasıl pişirdiğime:

Malzemeler: 1 kg. kereviz,

1 kg. portakal,

2 adet limon,

1 iri baş kuru soğan,

1/2 çay bardağı zeytinyağ,

Hazırlanışı: Kervizleri temizleyip elma dilimi doğrayıp limonlu suda bekletirken, soğanı küp küp doğrayıp hafifçe soteliyoruz. Bir yandan da portakalları ve bir limonu iyice sıkıp hazırlıyoruz. Sotelenen soğanların üzerine kerevizleeri ve portakal ve limon suyunu ve bir miktar tuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp ağır ağır pişmesini sağlıyoruz. Yeşil yapraklarınıda piştikten sonra ekleyebilirsiniz. Buharında çabucak seniyor. Arzu ederseniz havuç ve patates de katabilirsiniz arasına ama ben şahsen sadesini daha çok seviyorum. Hadi bir koşu manava veya pazara gidip hemen yapınız.

(( Israrla tavsiye olunur.))

Hiç yorum yok: