1 Şubat 2010 Pazartesi

PEYNİRLİ KESE (AKITMA)


Merhabalar sevgili arkadaşlar. Yine uzun zaman oldu evet sayfamı güncelemeyeli. Resmi yayımladım fakat tarifini yazamamıştım. Tarif çoğumuzun bildiği krep tarifi; Bende tekrar yazayım isterseniz.
Malzemeler: 1 yumurta,
2 su bardağı süt,
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ,
biraz tuz ve şeker,
açkıcı kıvamda kalacak kadar un,
içi için: peynir ve maydanoz
Yapılışı: Peynir ve maydanoz hariç diğer malzemelerden akıcı bir hamur yapılır. Teflon tava yağlanır ve tavanın yüzeyini kapatacak şekilde ince bir hamur akıtılır. Kısık ateşte hafifçe kızartılır. Bütün hamur bitince maydanozların uzun saplıları bağlamak için ayrılır ve geriye kalanlarla peynirli iç hazırlanır. Kreplerin ortasına içten konup maydanoz saplarıyla şekildeki gibi bağlanır. Görüntüsüde lezzetide bence on puan oluyor. Deneyin derim.

Hiç yorum yok: