1 Şubat 2010 Pazartesi

Çikolatalı Rulo Pasta







Çoook uzun bir aradan sonra hepinize tekrar merhabalar demek istedim.Geçen bu uzun zamanın niçin oluştuğunu eminim çoğunuz biliyorsunuz. Bu nedenle elim hiç birşeyler yazmaya gitmedi. Zaman herşeyin ilacıdır derler ya! gerçekten öyle galiba, unutmak mümkün değil ama ne yazık ki hayat geride kalanlar için devam ediyor.


Bu pastayı yapalı epey zaman olmuştu, yayımlamak şimdiye kısmetmiş.

Malzemeler: 9 kaşık şeker, 9 kaşık un, 5 yumurta, 1 pk. kabartma tozu, 1 pk. vanilya, 50gr. kakao,
Kreması: 3 br. süt, 3 kş.un, 3 kaşık nişasta, 6 kş. şeker, 1 br. çırpılmış krem şanti, parça çikolata,
hazırlanışı: Pabdispanya hazırlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılıp 180 derecede pişirilir. Pişer pişmez kağıt yardımıyla rulo haline getirilip soğumaya bırakılır. Diğer tarafta daha önceden hazırlayıp soğuttuğumuz kremayı kremşantiyle iyice çırpıp pastamızın yüzüne sürüp tekrar rulo halie getirip buzdolabında 3 - 4 saat dinlendirdikten sonra servis yaparız.

1 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

Ellerinize sağlık,dilimin büyük olması da ayrı güzel:)