21 Temmuz 2011 Perşembe

TARATORLU KABAK

Yaz günlerinin tam ortasındayız ve bu güzel ege yemeğini hatırlatmanın tam da zamanı diye düşünüyorum. Diyet yapanlar, bu sıcak günlerde hafif yemek isteyenler işte tarifim:

1 kilo dolmalık kabak,
bir baş sarmısak,
bir demet dereotu,
bir çay bardağı zeytinyağ,
bir çay bardağına yakın sirke,
bir tatlı kaşığı tuz,

Önce kabaklar az suda bütün olarak haşlanır ve servis tabağına alınarak soğumaya bırakılır. Diğer taraftan yağ ve sirke dövülmüş sarımsakla iyice çırpılır.(rengi kremleşene kadar) Soğuyan kabakların üzerine dökülür. En üstüne de dereoto serpilir ve soğuk soğuk servis yapılır. İster hemen yiyebilir istersenizde birkaç saat dinlendikten sonra tüketebilirsiniz. Taratorun o enfes kokusu kabak sevmeyenleri bile cezbedip sever hale getirebilir.Denemenizi tavsiye ederim.
sevgiler.....

2 yorum:

DR.NİRVANA dedi ki...

ellerinize saglık blogunuzda ufak bir gezinti yaptım...cok içtensiniz..sevgiyle kalın...

hunerlieller dedi ki...

6 Ekim /26 Ekim 2011 Tarihleri arasında yapılacak olan PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE Tüm blog ve sitesi olan arkadaşlarım davetlidir.
http://hunerlieller.net sitemden yada hunerli_eller@hotmail.com
adresinden bana ulaşabilirsiniz.