13 Nisan 2015 Pazartesi

CANIM OĞLUM'UN DOĞUM GÜNÜ




6 Nisan 2015 Pazartesi

TRİLİÇE

Triliçe tatlısını yaptım sonunda. İnternette yaptığım araştırmada karşıma onlarca tarif çıksada ve bu tarifler kafamı karıştırsa da, bu reçete de kara kıldım. Çünkü son derece hafif ve az malzemeyle oluşuyor.       
Hazırlanışı: keki için: 5 kaşık şeker,  5 yumurta, 9 kaşık un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya,
Yumurtaların beyazı şekerlerle tamamen köpürtülür. Sarılar eklenerek karıştırmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu- vanilya da eklenir ve tercihen 20cm.' lik yağlanmış tepsiye dökülür.  180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen kek soğutulduktan sonra dilimlenir ve kürdanla sık sık olmak üzere delinir.
Şerbeti için: 4 su bardağı süt, 5 kaşık şeker, 1 paket krema,Tüm malzemeler karıştırılıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır. Soğuyan kekin üzerine dökülüp tamamen çekmesi beklenir. En son olarakta karamel hazırlanıp üzerine dökülür. Karamelin hazırlanışı: 5 kaşık toz şeker teflon tavada iyice pembeleşene kadar pişirilir. İki kaşık tereyağ ve krema da eklenip karıştırılır. (Bu aşamada çok hızlı olmak gerekiyor.) Şerbetini tamamen çekmiş olan kekin üzerine dökülür. En az iki saat dolapta bekletilip öyle servis yapılır. 

.